cerita cita cinta

teruskan pencarian mencari destinasi cinta yang abadi menuju ke Syurga Ilahi .

Khamis, 21 Ogos 2014

MAAFKAN AKU SAHABAT :')

hari yang terlalu bahagia dan gembira...
tengah hari tadi, aku duduk di bilik mpp... ada suria,faa,boo ,mazlin..aku and abe..
abe main psp aku.. happy, gelak ketawa ktorang ramai ramai.. mcm selalu :)
masa tu aku ada ambil hanset abe, then aku tengok laa, aku ckp dia ada hanset baru, wlpon firstly dia x bg hanset tuh kt aku .. hahaha
then ada bercakap tentang pengkhianat laa apa lahh. lepas tuh aku cakap dia penipu..
then dia kata "jangan tengok fizikal je que, jangan judge aku sesuka hati"
bagi aku ianya gurauan .. masa tu dia tgh betulkan laptop lecturer...  aku just jawab "arghh tp memang betul pon kan kau penipu"
then aku kata aku x percaya kan orang, itu pon sbb dia kata "kau x percayakan aku ea que" tu aku jawab mcm tuh ...
lepastuh aku minta tlg dia masukkan game kt laptop aku, tp jgn buka fail fail aku , lepas tuh dia blh jawab "buat apa kau bagi laptop kau dekat org yg kau x percaya ?" aku terdiam... aku jawab " yelaa aku percayakan kau utk tu je" abe: " kau kan tak percaya aku , td kau yang ckp"
aku balas: "abe,dulu kau ygckp dkt aku 'dont believe your friends' , btol la kan? "
masing masing terdiam.....
entah, susah nak cerita .. aku x ingat mana pun , tp dipendekkan , tgh bercakap itu dan ini..
dia ttbe kata "que,aku paling benci orang yang judge aku" ..
then aku just jawab "ouh oukee" tp bg aku ianya still dalam nada gurauan ..
but abe take it very seriously ... dia terus kemas barang dia, ttup laptop,pastuh bdk ni tanya dia nak g mana, dia jawab nak g solat ,aku cakap doakan aku tau abe. aku gelak..tp dia terus kemas beg and bangun and terus keluar.
aku sangat terkejut. aku rasa dia masih ter pk aku ckp tntg perempuan gedik tuh. yeah memang pon tp aku lgsung x de sebut nama perempuan tuh. langsung tak ada ! aku just borak biasa n kata dia penipu. aku siap cakap aku doakan kau bahagia be..  itu pon dalam nada gelak n just gurauan . itu sahaja !!!!!!!!!!!
lepas dia keluar, aku terus terkedu n tak tahu nak ckp apa.. lepas tuh mazlin tanya "hang buat apa dekat dia?" hump x ada apa apa lah lin... :'(
aku pun terus keluar n kejar abe, aku cakap lah,"abe,aku minta maaf, seriously aku minta maaf , aku x judge kau pun , aku minta maaf, please ?" dia still dengan muka teging(ala ala bengis) dia.. serius gila.. first time dia marah aku mcm tuh... aku tak tahu kenapa dia terasa sangat aku x percayakan dia and sbb judge dia sesuka hati , hello aku just bergurau... arghhh aku stressssssssssssssss . haa dsebabkan masa aku da mntak maaf dia buat bodoh je , aku terus patah balik sbb x kan nak merayu dekat org yg buat tak kesah pun kt rayuan kita kan ? haihh aku rasa bersalah sangat even aku mungkin x salah pun.. ye dulu dia kata kalau kawan biasa, itulah yg kita layan mcm lembut ,sopan n itulah semua..tp bestfriends tuh yg kita sllu kata padan muka dkt dia, kita bahan dia , and mcm aku bahan dia masa tgh hari tuh.. tp dia x dpt terima .. last aku ouke dgn dia masa dia amek handset aku, and aku direct bangun g kt dia , itu je gelak gelak mcm org gila.. arghh abe ! aku  mohon maafkan aku.. then aku ada mesej dia, aku minta maaf, aku ckp
   
                      "abe,aku minta maaf if kau terasa hati dengan aku. Mungkin silap aku judge kau mcm tuh .
                       tapi aku lebih kepada bergurau je. if aku betul judge kau, aku x de bercakap dengan kau.                              seriously aku x sangka kau ambil hati . Aku minta maaf sesangat. Jangan deep deep dgn aku.                        Ikhlas dari hati aku minta maaf. Thanks for everything :")"

hump..dia baca.. tapi tak balas :'( entahlah.. aku rasa kehilangan sesangat ... doa aku sentiasa mengiringi kau abe :')  apa pun kau sahabat aku.. harap kita akan berbaik semula .. aku sayang kau sahabat :")

ikhlas dari hati aku.. que...